Tüketiciyi “korsan gözlükçülerden” koruyacak düzenleme yolda

Optisyenlik Hakkında Kanun Teklifi TBMM’de Görüşülüyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen kanun teklifi ile ilgili olarak AA muhabiri tarafından derlenen bilgilere göre, Optisyenlik Hakkında Kanun’unda değişiklik yapılması öngörülüyor.

Yapılacak düzenlemelere göre, optisyenler müessese faaliyetleriyle ilgili kayıtları, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olarak tutmak zorunda olacaklar.

Optisyenlik uygulamalarına uymayanlara 100 bin liradan 1 milyon liraya kadar idari para cezası verilecek. Ayrıca, belirli optisyenlik uygulamalarına ilişkin yasakların 5 yıl içinde tekrarı durumunda cezalar artırılacak ve üçüncü ihlalde optisyen 1 yıl meslekten men edilecek.

Odalara Üyelik Şartı Getirilecek

Kamu kurumlarında ve kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışanlar ile eczacılık faaliyetini beraber yapanlar hariç, odalara üye olmayan optisyen-gözlükçüler mesleki faaliyette bulunamayacaklar.

Optisyenlik işletmesi kurmak isteyen kişiler veya tüzel kişiler, müesseselerini bağlı oldukları sicile 30 gün içinde kaydedip ilan etmek zorunda olacaklar.

Her ilde en az 150 meslek mensubuna kayıtlı oda kurulacak ve yılda bir kez genel kurul toplanacak.

Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği’ne Yönelik Düzenlemeler

Kanun teklifiyle birlikte, optisyen-gözlükçüler odalarının yanı sıra Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği’ne ilişkin düzenlemeler de yapılacak.

Ayrıca, mesleki onura uymayan, birlik kararlarına aykırı hareket eden ya da görevlerini yerine getirmeyen meslek mensuplarına çeşitli cezalar verilecek.

Haksız Rekabetin Önüne Geçilecek

Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Başkanı Ergün Karaçanak, yapılan düzenlemelerin birlik organ ve yetkilerini yeniden yapılandıracağını ve meslektaşların kamu sağlığına daha iyi hizmet vermesini sağlayacağını belirtti. Ayrıca, haksız rekabetin önüne geçilmesi ve tüketicilerin korunması için çeşitli önlemler alınacak.

Related Posts

OECD: Yaşlı nüfus ileride daha fazla çalışmak durumunda kalacak

Raporda, 2060 yılı itibariyle 65 yaş üstü nüfusun toplam nüfusun yarısından fazlasını oluşturacağı kaydedildi

Radarlar tespit edemiyor süzülerek hareket ediyor: Denizdeki yeni avcı! TALAY İHA üretime hazır yeni modeliyle görücüye çıkıyor

Geçen yıl düzenlenen SAHA Expo fuarında ilk kez tanıtılan TALAY insansız hava aracı, IDEF 2025’te üretime hazır son modeliyle savunma sanayisindeki karar vericilerin ve profesyonellerin karşısına çıkacak. Wing-in-Ground (yer etkisi) prensibiyle …

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Devlet destek verdi! Batmanlı girişimci yıllık 600 ton kültür mantarı üretiyor

Vatani görevini yerine getirdikten sonra memleketine dönen Gördegir, Beşiri ilçesine bağlı Beşpınar köyünde iki odada kültür mantarı üretimine başladı.

Bu kez nektarin el yaktı: Tanesi kirazın 5 katı fiyatına!

Emekli ve memur temmuz ayında aldığı düşük zamma isyan ederken zam haberinin ardından akaryakıt ve gıda fiyatı uçuşa geçti. Vatandaşların önceden kilolarca aldığı meyve sebze artık tane işi satılıyor. Nektarinin fiyatını gören ise bir daha bakıyor.

Yunan adalarına Türk akını azaldı

Kapıda vize uygulamasıyla gidilen 2024 yılında rekor düzeyde Türk turistin ziyaret ettiği Yunan adaları, 2025 yaz sezonuna daha yavaş bir başlangıç yaptı.