Samsun’da Roman Vatandaşlara Yönelik Aile Destek Projeleri

Samsun İl Müftüsü Roman Vatandaşlara Aile Destek Projelerini Sürdürüyor

Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır, kentte Roman vatandaşlara yönelik nikah, eğitim ve sosyal yardım faaliyetlerinin devam ettiğini belirterek, aile kuran çiftlere destek verdiklerini ifade etti.

Samsun İl Müftülüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Roman vatandaşların aile hayatına katkı sağlamak amacıyla çeşitli projelerin hayata geçirildiğini vurgulayan İl Müftüsü Seyfullah Çakır, aile birliğini koruma ve güçlendirme amacıyla yapılan nikah işlemleri, dini rehberlik ve eğitim faaliyetlerinin düzenli bir şekilde devam ettiğini belirtti. Müftü Çakır, “Toplumla bütünleşmelerini sağlamak, aile kurumunu güçlendirmek ve genç çiftlere destek olmak amacıyla sahada aktif olarak çalışıyoruz. Resmi nikahları kıyan çiftlere dini nikah merasimi ile manevi destek sağlıyoruz. Ayrıca eğitim, rehberlik ve yardım faaliyetlerimizle Roman kardeşlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Samsun Valiliği, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile Samsun Müftülüğü iş birliğinde 2024 yılında 25 çift Roman vatandaşa, 2025 yılında ise 15 çift Roman vatandaşa resmi nikah yapıldığını belirten Çakır, “Sınırsız Kardeşlik Projesi” kapsamında birçok faaliyetin sürdürüldüğünü dile getirdi. Çakır, “200 Evler ve Yavuz Selim Mahallelerinde öncelikle yetişkin sonrasında 4-6 yaş grubu için Kur’an kursları açıldı. Bu kurslar ve planlama dahilinde belirlenen farklı mekanlarda vaizlerimiz aracılığıyla ‘Yetişkin Eğitimleri ve Programlar’ gerçekleştirildi. İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde gençlere yönelik etkinlik ve manevi destek programları planlanırken, İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde mahallede sağlık taramaları yapıldı ve kadınlara yönelik hijyen, kadın sağlığı ve çocuk istismarı konularında eğitimler verildi. Ramazan ayında çeşitli ilçelerde iftar programları düzenlenirken, Canik 200 Evler Mahallesi’nde minik çocuklarla tekne orucu etkinliği yapıldı” şeklinde konuştu.

Vaaz, Eğitim ve Seminer Faaliyetleri ile Destek Devam Ediyor

200 Evler ve Yavuz Selim Kuran Kursu ve Camisi’nde bayanlara yönelik vaazlar ve programların devam ettiğini belirten Çakır, “Sosyal Dayanışma Merkezi’nde rutin olarak her hafta konferans programları düzenlenmektedir. Anne destek projesi kapsamında mahremiyet eğitimi seminerleri verildi. Yeni evlenecek çiftlere Aile Okulu seminerleri düzenlenirken, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü kapsamında her yıl toplu nikah törenleri organize edilmektedir. Ailenin ve nikahın önemi vurgulanarak, aile kuran çiftlere manevi destek sağlanmaktadır” şeklinde açıklamalarda bulundu. – SAMSUN

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

2025-AGS ve ÖABT: Temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı

2025-AGS ve ÖABT: Temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı

İstanbul’da 163 kişiler! Vali duyurdu

Yüzbinlerce öğrenci ve velinin beklediği gün gelip çattı. Liselere Geçiş Sınavı’nın sonuçları bugün saat 10.00’da açıklandı. İstanbul Valisi Davut Gül’de kentte 500 tam puan yapan öğrencilerin sayısını paylaştı.

14 Temmuz Pazartesi günü yarım gün mü? 14 Temmuz tatil mi, yarım gün mesai mi?

Türkiye’de 2025 resmi tatil takvimi, tatil planı yapanlar ve çalışanlar için büyük önem taşıyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün Salı gününe denk gelmesi, 14 Temmuz 2025 Pazartesi gününün tatil olup olmadığı ya da yarım gün mesai yapılıp yapılmayacağı sorularını gündeme getirdi. Resmi tatil takvimine göre, 15 Temmuz’un resmi tatil olması nedeniyle kamu ve özel sektör çalışanları, 14 Temmuz’un durumunu merak ediyor. Peki, 14 Temmuz 2025 Pazartesi günü tatil mi, yarım gün mü, yoksa tam gün mesai mi yapılacak?

CHP’den ‘zorunlu eğitim kısalacak’ iddialarına tepki: ‘Zorunlu eğitimden vazgeçilemez’

CHP Emek Büroları, zorunlu eğitimin kısaltılacağı iddialarına ilişkin, “Çocuklarımızın geleceği için yapılması gerekenler nettir: Zorunlu eğitimin kısaltılması çalışmalarına derhal son verilmeli, sürekli çocuk işçi ölümleriyle gündeme gelen MESEM uygulaması durdurulmalı, laik, bilimsel ve parasız eğitim güvence altına alınmalı, eğitimde cemaat ve vakıflarla yapılan tüm protokoller iptal edilmelidir” açıklamasını yaptı.

Antik dönemden bugüne uzanan yerel lezzetler: 07/07 Gastrofest’in beşincisi Antalya’da düzenlendi

Antik dönemden bugüne uzanan yerel lezzetler: 07/07 Gastrofest’in beşincisi Antalya’da düzenlendi

Denetimli serbestlik nedir, ne demek, süresi kaç yıl? Denetimli serbestlik düzenlemesi kimlere uygulanır? Bakan Tunç’tan denetimli serbestlik açıklaması son dakika!

Yürürlüğe giren 10. Yargı Paketi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan son dakika denetimli serbestlik açıklaması geldi. Meclis’te kabul edilerek yasalaşan, 10. Yargı Paketi ile Kurban Bayramı öncesinde 19 bin 800’ü mükerrir suçlular olmak üzere cezaevinde bakılması mümkün olmayan ağır hasta, engelli ve yaşlı toplam 27 bin mahkûma tahliye yolu açıldı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm olanlar hariç ağır bir hastalık veya engellilik nedeniyle ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettiremeyeceği tespit edilen ve toplum güvenliği bakımından tehlike oluşturmayacağı değerlendirilenlerin konutlarında cezalarını çekebilecek. Mahkumlara tahliye kapısını açan denetimli serbestlik hakkında bilgi veren Bakan Tunç, yeni düzenlemenin detaylarını paylaştı. Peki, Denetimli serbestlik nedir, ne demek, süresi kaç yıl? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.