Karın Şişliği Nasıl Geçer?

Karın Şişkinliğine 7 Doğal Çözüm

Aşırı gaz birikimi, sıvı toplanması veya bağırsakların genişlemesi gibi nedenlerle oluşan karın şişkinliği, günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir. Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, karın şişkinliği için 7 kolay öneride bulundu.

Hazımsızlık ve Şişkinlik

Hazımsızlık ve şişkinliği doğal yollarla gidermek mümkün olabilir. Ancak, devam eden rahatsızlıklarda mutlaka bir sağlık merkezine başvurulmalıdır. Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, karın şişkinliğinin nedenini belirlemek için uzman desteğinin önemine dikkat çekiyor.

Sıcak Su Torbası Şikayetleri Azaltabilir

Karın şişkinliğine karşı uygulanan tedavi planı, kişinin tanısına göre belirlenir. Beslenme uzmanı Derya Eren, sindirim sistemini olumlu etkileyecek basit yöntemlerin, karın şişkinliği yaşayan kişilere kolaylık sağlayabileceğini belirtiyor.

Stres Sindirim Sistemine İyi Gelmiyor

Doğal olarak sindirimi zor besinlerde gaz miktarı artabilir ve bu durum karın şişkinliğine yol açabilir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Eren, sindirim problemlerinin yanı sıra stresin de karın şişkinliğine neden olabileceğini vurguluyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren’in önerileri şöyle:

  1. FODMAP içeren karbonhidratlardan kaçınarak düşük FODMAP diyetine geçmek,
  2. Probiyotik içeren gıdaları tüketmek fakat dozunda olmaya dikkat etmek,
  3. Besinleri yavaş ve düzenli şekilde çiğnemek,
  4. Küçük porsiyonlar halinde sık öğünler tüketmek,
  5. Düzenli egzersiz yapmak ve stresi kontrol altında tutmak,
  6. Sindirime iyi gelen bitki çaylarını tercih etmek.

Related Posts

Uzmanından yaz tatili uyarısı: Adet geciktirici ilaçlar tehlikeli mi?

Kadınların özellikle yaz döneminde tatil planlarına göre adet dönemini ertelemek istediğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Evrim Bostancı Ergen, “Adet geciktirici ilaçlar kısa süreli kullanımda kalıcı bir risk oluşturmasa da, kesinlikle bir alışkanlığa dönüşmemelidir” dedi.

Böbrek hastalarına ‘yaz’ uyarısı

Türk Böbrek Vakfı (TBV), yaz aylarında hemodiyaliz hastalarının sağlık sorunları yaşayabileceğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Hekimlerin yükü artarken Bakanlık övündü: ‘OECD’nin iki katı hasta bakıyoruz’

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, hekimlerin OECD ortalamasının iki katı hasta baktığını belirtirken, sağlık sisteminde birinci basamağın güçlendirilmesi ve randevu sistemindeki aksaklıkların büyük oranda giderildiğini savundu. Birinci, yurtdışına giden doktor sayısından daha fazlasının Türkiye’ye döndüğünü de ifade etti.

Cömertliğin beyni bulundu: Bu bölge zarar gördüğünde bencilleşiyoruz

Cömertliğin sadece bir karakter özelliği değil, nörolojik bir mekanizmanın sonucu olabileceği ortaya çıktı. Almanya’nın Düsseldorf Üniversitesi öncülüğünde Güney Afrika, Hollanda ve İsviçre’den bilim insanlarının katılımıyla yürütülen araştırma, insan beynindeki bazolateral amigdala adlı bölgenin cömertlik ve empatiyle doğrudan ilişkili olduğunu gösterdi.

Bilirkişilik Eğitimleri Başladı

Bilirkişilik eğitimlerinin başladığını duyuran Türk Tabipler Birliği, web sitesinden yaptığı açıklamada detayları aktardı. 

Tıp dünyasında bir devrim: Amerika’dan Angola’daki hastayı ameliyat etti!

Üroloji uzmanı Dr. Vipul Patel, Angola’daki bir hastayı ABD’den robotik cerrahiyle ameliyat ederek tıp tarihine geçti. Prostat kanseri hastası Fernando da Silva, uzaktan gerçekleştirilen bu operasyonla tümöründen kurtuldu.