EPDK kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

EPDK, Petrol Ofisi AŞ’nin Konyaaltı Terminali Tarifelerinde Değişikliğe Gitti

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Petrol Ofisi AŞ’nin Konyaaltı ilçesindeki terminalinin depolama ve iletim hizmet tarifelerini güncellediğini duyurdu.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Kurul kararlarına göre, Petrol Ofisi AŞ’nin Antalya Terminali’nde günlük depolama hizmet bedelleri metreküp başına şu şekilde belirlendi: benzin için 2,81 lira, motorin için 3,08 lira ve havacılık yakıtları için 2,90 lira.

Aynı şekilde, deniz, kara ve boru hattı yoluyla teslim alma ve teslim etme hizmet bedelleri de metreküp başına şu fiyatlarla tespit edildi: benzin için 84,16 lira, motorin için 93,57 lira ve havacılık yakıtları için 88,59 lira.

180 GÜN ŞARTI

EPDK tarafından belirlenen tarifelerde herhangi bir indirim yapılmayacak ve kapasite kiralama taleplerinin ürün bazında en az 180 gün süreli olması şartı getirildi.

İletim hizmetlerinde de güncelleme yapıldı. Buna göre, Şamandıra-Petrol Ofisi Tesisi ile Petrol Ofisi Tesisi-diğer tesisler arasındaki iletim fiyatı benzin, motorin ve havacılık yakıtları için 22 lira olarak belirlendi.

Şamandıra ile diğer tesisler arasındaki iletim fiyatı da benzin, motorin ve havacılık türleri için 25 lira olarak açıklandı. ANT Boru Hattı bağlantısı üzerinden sağlanan iletim hizmeti ise sadece havacılık yakıtları için 28,5 lira olarak belirlendi.

En az 1 yıllık depolama sözleşmesi olan kullanıcılar için Şamandıra-Petrol Ofisi Tesisi ve diğer tesisler arasındaki iletim bedeli uygulanmayacak. Ayrıca, en az 1 yıllık iletim sözleşmesi yapılması halinde, Şamandıra ile diğer tesisler arasındaki iletim hizmetinde 130 bin metreküp ve üzeri için yüzde 20, 250 bin metreküp ve üzeri için ise yüzde 45 indirim sağlanacak.

Related Posts

Türkiye ile 7.396 kilometre uzaklıktaki Kombaçya arasında orman anlaşması

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanlığı tarafından imzalanan uluslararası anlaşmalar arasında yer alan Türkiye ile Kamboçya Krallığı arasında …

Avrupa borsalarında kırmızı alarm

Avrupa borsalarında düşüş rüzgarı etkili oldu. Ekonomik verilerin olumsuz sinyaller vermesi ve özellikle hizmet sektöründeki gerilemenin etkisiyle yatırımcılar satışa yöneldi. Gösterge endeks Stoxx Europe 600, yüzde 0,64 değer kaybederek 550,27 puana …

TMSF dev şirketi satışa çıkardı

TMSF tarafından yapılan açıklamaya göre; Hazine mülkiyetindeki yüzde 100 oranındaki HES Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş. payları ve Boyçelik Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait yüzde 25, Hazine’ye ait yüzde 2,49 olmak üzere toplam yüzde 27,49 …

Brüksel’de binlerce kişi sosyal harcamalardaki kesintileri protesto etti

Belçika’nın başkenti Brüksel’de binlerce kişi ülkede sosyal harcamaları azaltacak kemer sıkma politikalarına karşı gösteri düzenledi.

Bakan Kurum kritik talimatı verdi! 400’den fazla kuruluş incelenecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bursa ziyareti kapsamında Marmara Denizi’nde yeniden ortaya çıkan müsilaj tehdidinin yanı sıra kirlilikte gündeme gelen Nilüfer Çayı, Gemlik Körfezi ve İznik Gölü’nde helikopterle inceleme …

“Tuna ağlıyormuş bazı geceler…”

Falih Rıfkı Atay, Cumhuriyet nesillerinin Araplara, Ortadoğu’ya ve genel anlamda Müslüman dünyaya dair algılarını ciddi biçimde şekillendiren “Zeytindağı” adlı meşhur eserinde şöyle der: “Bizden Belgrad’ı aldıkları zaman, düşman delegeleri Niş kasabasını da istemişlerdi. Osmanlı delegesi ayağa kalkarak: – Ne hacet, dedi, İstanbul’u da size verelim! Babalarımız için Niş, İstanbul’a o kadar yakındı. Biz eğer Vardar’ı, Trablus’u, Girit’i ve Medine’yi bırakırsak Türk milleti yaşayamaz sanıyorduk.” Geçtiğimiz