ABD-Çin görüşmesi borsayı uçurdu

New York Borsası, ABD ve Çin Arasındaki Ticaret Görüşmeleriyle Pozitif Başladı

New York borsası, ABD ve Çin arasında yeniden başlayacak ticaret görüşmelerine yönelik iyimserlikle güne pozitif bir başlangıç yaptı. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı öncesinde yatırımcılar alım yönlü işlemler gerçekleştirdi.

Dow Jones endeksi, açılışta 150 puanın üzerinde değer kazanarak yüzde 0,37 artışla 40.981,72 puana yükseldi. S&P 500 endeksi yüzde 0,20 artarak 5.618 puana çıkarken, teknoloji hisselerinin ağırlıklı olduğu Nasdaq endeksi ise yüzde 0,08 artışla 17.704,34 puana ulaştı.

Borsalardaki yükselişte, ABD ve Çin arasındaki ticaret görüşmelerinin başlayacak olması etkili oldu. ABD Hazine Bakanı Scott Bessent’in, 8 Mayıs’ta İsviçre’ye giderek Çin’in ekonomik ilişkilerden sorumlu temsilcisiyle görüşeceği açıklandı. Aynı tarihlerde ABD Ticaret Temsilcisi Jamieson Greer da Çinli mevkidaşıyla bir araya gelecek. Çin’den yapılan açıklamada, Başbakan Yardımcısı Hı Lifıng’ın ABD’li yetkililerle görüşeceği doğrulandı.

Analistler, bu temasların nisan ayındaki tarife gerginliğinin ardından ilk ciddi diplomatik adım olduğunu ve yatırımcıların müzakerelerden olumlu bir sonuç çıkacağına odaklandığını vurguladı.

Bununla birlikte, piyasaların odak noktası bugün açıklanacak Fed faiz kararında. Beklentiler, Fed’in politika faizini sabit tutacağı yönünde. Ancak Fed Başkanı Jerome Powell’ın toplantı sonrası yapacağı açıklamaların piyasalar üzerinde belirleyici olması bekleniyor.

Kurumsal bazda, teknoloji devlerinden gelen veriler dikkat çekti. Advanced Micro Devices (AMD), ikinci çeyrek gelir tahminlerini aşarak yatırımcıları şaşırttı ve hisseleri yüzde 2’den fazla değer kazandı. Walt Disney ise güçlü finansal sonuçlarıyla hisselerini yüzde 10’un üzerinde değerlendirirken, Uber Technologies ilk çeyrek gelir beklentilerini karşılayamayınca hisselerinde yüzde 5’ten fazla kayıp yaşadı.

Related Posts

Bu dünyanın en hızlı interneti: Netflix’in tamamını bir saniyede indiriyor

Rekor, Mayıs ayı sonunda duyurulan Japonya Ulusal Bilgi ve İletişim Teknolojileri Enstitüsü (NICT) ve Sumitomo Electric tarafından kırıldı. Saniyede 1,02 petabaytın ne olduğunu daha iyi anlamak için Netflix’in tüm içeriğini bir saniyeden kısa sürede …

Ekonomist Remzi Özdemir, 11 gün sonra yaşanacakları tek tek yazdı! Faiz kararı öncesi yatırımcıyı uyardı

Merkez Bankası, merakla beklenen Para Politikası Kurulu toplantısını 24 Temmuz’da gerçekleştirecek. Bu toplantıda alınacak faiz kararı; borsa, döviz, altın, tahvil ve konut piyasaları üzerinde belirleyici olacak. Analistlere göre Temmuz ayındaki …

Çalışma Örgütü’nden Türkiye yorumu: Asgari ücreti arttırmak doğru değil

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Direktörü Yasser Hassan, asgari ücretin belirlenmesinde sadece enflasyon değil, yaşanabilirlik ölçütlerinin dikkate alınması gerektiğini belirtti. Hassan, ücretlerin enflasyon oranına bire bir …

OECD: Yaşlı nüfus ileride daha fazla çalışmak durumunda kalacak

Raporda, 2060 yılı itibariyle 65 yaş üstü nüfusun toplam nüfusun yarısından fazlasını oluşturacağı kaydedildi

Radarlar tespit edemiyor süzülerek hareket ediyor: Denizdeki yeni avcı! TALAY İHA üretime hazır yeni modeliyle görücüye çıkıyor

Geçen yıl düzenlenen SAHA Expo fuarında ilk kez tanıtılan TALAY insansız hava aracı, IDEF 2025’te üretime hazır son modeliyle savunma sanayisindeki karar vericilerin ve profesyonellerin karşısına çıkacak. Wing-in-Ground (yer etkisi) prensibiyle …

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.