e-Devlet’te yeni dönem: Telefon ve internet tarifeleri karşılaştırılacak

Yeni Uygulama ile Vatandaşlar Tarifelerini Karşılaştırabilecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, vatandaşların mobil ve sabit iletişim tarifelerini karşılaştırabileceği yeni bir hizmetin e-Devlet üzerinden kullanıma sunulduğunu duyurdu. Bakan, bu uygulamanın sektör için önemli bir adım olduğunu belirtti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) e-Devlet kapısında sunduğu hizmetlere bir yenisi daha eklendi. Yeni sistem sayesinde vatandaşlar, mobil telefon, sabit internet ve sabit telefon tarifelerini tek bir platform üzerinden kolaylıkla karşılaştırabilecekler.

Uraloğlu, “Elektronik haberleşme sektöründe en fazla aboneye sahip 13 şirketin sunduğu tarife ve kampanyalar artık tek çatı altında erişilebilir hale geldi” dedi. Bu sayede kullanıcılar, ayrı ayrı internet sitelerini dolaşmadan tüm tarifelere ulaşabilecekler.

Yeni sistemin sağladığı karşılaştırma kriterleri arasında işletmeci adı, ortalama aylık ücret, ödeme tipi, taahhüt süresi, bağlantı hızı, cayma bedeli ve ek avantajlar yer alıyor. Vatandaşlar, bu kriterlere göre kendileri için en uygun tarifeyi seçebilecekler.

Tarife karşılaştırma hizmetine https://www.turkiye.gov.tr/btk-tarife-karsilastirma adresinden erişilebilecek.

Yeni uygulamanın sektörde rekabeti artıracağını belirten Uraloğlu, bu sayede işletmecilerin daha kaliteli ve uygun fiyatlı hizmetler sunmaya teşvik edileceğini dile getirdi. Ayrıca, hizmetin Birleşmiş Milletler bünyesindeki Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi’nde “Bilgiye Erişim” kategorisinde 2025 yılı için aday gösterildiğini de vurguladı.

Related Posts

Radarlar tespit edemiyor süzülerek hareket ediyor: Denizdeki yeni avcı! TALAY İHA üretime hazır yeni modeliyle görücüye çıkıyor

Geçen yıl düzenlenen SAHA Expo fuarında ilk kez tanıtılan TALAY insansız hava aracı, IDEF 2025’te üretime hazır son modeliyle savunma sanayisindeki karar vericilerin ve profesyonellerin karşısına çıkacak. Wing-in-Ground (yer etkisi) prensibiyle …

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Devlet destek verdi! Batmanlı girişimci yıllık 600 ton kültür mantarı üretiyor

Vatani görevini yerine getirdikten sonra memleketine dönen Gördegir, Beşiri ilçesine bağlı Beşpınar köyünde iki odada kültür mantarı üretimine başladı.

Tüketiciyi “korsan gözlükçülerden” koruyacak düzenleme yolda

TBMM’de görüşmeleri devam eden kanun teklifiyle, optisyen-gözlükçü işletmelerinin faaliyette bulunmalarına ilişkin esaslar düzenlenirken, sektör, bu düzenlemeyle korsan optisyenlerin önlenmesini bekliyor.

Bu kez nektarin el yaktı: Tanesi kirazın 5 katı fiyatına!

Emekli ve memur temmuz ayında aldığı düşük zamma isyan ederken zam haberinin ardından akaryakıt ve gıda fiyatı uçuşa geçti. Vatandaşların önceden kilolarca aldığı meyve sebze artık tane işi satılıyor. Nektarinin fiyatını gören ise bir daha bakıyor.

Yunan adalarına Türk akını azaldı

Kapıda vize uygulamasıyla gidilen 2024 yılında rekor düzeyde Türk turistin ziyaret ettiği Yunan adaları, 2025 yaz sezonuna daha yavaş bir başlangıç yaptı.