Radarlar tespit edemiyor süzülerek hareket ediyor: Denizdeki yeni avcı! TALAY İHA üretime hazır yeni modeliyle görücüye çıkıyor

TALAY İnsansız Hava Aracı, Savunma Sanayisinde Yerini Alıyor

Geçen yıl SAHA Expo fuarında tanıtılan TALAY insansız hava aracı, IDEF 2025’te üretime hazır haliyle dikkatleri üzerine çekiyor. Kanat-yer etkisi prensibiyle test uçuşları gerçekleştirilen ve deniz testlerini başarıyla tamamlayan TALAY, savunma sanayisindeki önemli bir oyuncu olmaya hazırlanıyor.

TALAY’ı geliştiren Solid AERO ve Yonca Shipyard iş birliğiyle gerçekleştirilen test-üretim faaliyetlerine yakında başlanacak. Tüm aşamalar yüksek kalite standartlarına uygun bir şekilde yürütülecek.

TALAY, deniz ve kıyı görevlerinde etkili, yüksek performanslı bir platform olarak kullanılacak. Radarlardan kaçınarak su yüzeyinde hareket edebilen bu yenilikçi İHA, farklı görevlerde esnek bir şekilde kullanılabilecek.

TALAY’ın katlanabilir kanatları sayesinde hızlı bir şekilde konuşlandırılabilen ve 30 kilograma kadar faydalı yük taşıma kapasitesine sahip olduğu belirtiliyor. Saatte 200 kilometre hıza ulaşabilen araç, çeşitli görevler için ideal bir çözüm sunuyor.

Optik, kızılötesi ve lazer sensör yükleri sayesinde istihbarat, gözetleme, keşif, caydırma ve saldırı operasyonlarını gerçekleştirebilen TALAY, hızlı konuşlandırma imkanı ve gelişmiş veri linkleriyle dikkat çekiyor.

TALAY için yapılan yoğun test çalışmaları sonucunda verimliliği artırılarak hızı yüzde 15 artırıldı. Yüksek mukavemetli hafif alaşımlar kullanılarak taşınabilirlik ve konuşlandırma süreleri önemli ölçüde azaltıldı.

Deniz testlerinin tamamlanmasının ardından seri üretim hattının devreye gireceği belirtiliyor. İlk seri üretim örneklerinin teslimatının Ocak 2027’de gerçekleşmesi planlanıyor. TALAY, 2027 başında sahada aktif olarak görev yapmaya hazır hale gelmesi bekleniyor.

Related Posts

OECD: Yaşlı nüfus ileride daha fazla çalışmak durumunda kalacak

Raporda, 2060 yılı itibariyle 65 yaş üstü nüfusun toplam nüfusun yarısından fazlasını oluşturacağı kaydedildi

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Devlet destek verdi! Batmanlı girişimci yıllık 600 ton kültür mantarı üretiyor

Vatani görevini yerine getirdikten sonra memleketine dönen Gördegir, Beşiri ilçesine bağlı Beşpınar köyünde iki odada kültür mantarı üretimine başladı.

Tüketiciyi “korsan gözlükçülerden” koruyacak düzenleme yolda

TBMM’de görüşmeleri devam eden kanun teklifiyle, optisyen-gözlükçü işletmelerinin faaliyette bulunmalarına ilişkin esaslar düzenlenirken, sektör, bu düzenlemeyle korsan optisyenlerin önlenmesini bekliyor.

Bu kez nektarin el yaktı: Tanesi kirazın 5 katı fiyatına!

Emekli ve memur temmuz ayında aldığı düşük zamma isyan ederken zam haberinin ardından akaryakıt ve gıda fiyatı uçuşa geçti. Vatandaşların önceden kilolarca aldığı meyve sebze artık tane işi satılıyor. Nektarinin fiyatını gören ise bir daha bakıyor.

Yunan adalarına Türk akını azaldı

Kapıda vize uygulamasıyla gidilen 2024 yılında rekor düzeyde Türk turistin ziyaret ettiği Yunan adaları, 2025 yaz sezonuna daha yavaş bir başlangıç yaptı.