ATO Başkanı Baran, iş dünyasının beklentilerini anlattı

Gürsel Baran, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda İş Dünyasının Beklentilerini Aktardı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, iş dünyasının beklentilerini dün gerçekleştirilen TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve ilgili bakanlara iletti. Baran, ATO üyelerinin sorunlarını ve taleplerini dile getirdi.

TOBB İkiz Kuleler’de düzenlenen etkinliğe katılan Baran, global piyasalardaki tarife geriliminin ardından tarafların geri adım atmasının gerilimi azalttığını ancak küresel ekonomideki yavaşlama beklentisinin devam ettiğini vurguladı.

Baran, yatırım ve üretim ile birlikte yeni yatırımların devreye girmesi için faiz düzeyinin önemine dikkat çekerek, sermaye derinliği olmayan KOBİ’ler için finansmana erişimin kritik olduğunu belirtti.

Kredi Garanti Fonu aracılığıyla duyurulan yeni destek paketi konusundaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini önemsediğini belirten Baran, “Reel sektöre yönelik hızla alınan tedbirler, iş dünyası olarak motivasyonumuzu artırıyor. KOBİ’lere verilen destek, daha fazla üretim, ticaret, ihracat ve istihdam demektir. Bu destek, ülkemizde üreten her KOBİ’ye destek olacaktır.” dedi.

Türkiye Ekonomisi Dirençli Yapısıyla Büyümeyi Sürdürüyor

Baran, Türkiye ekonomisinin son yıllarda birçok iç ve dış zorlukla karşı karşıya gelmesine rağmen dirençli yapısı sayesinde büyümeyi sürdürdüğünü ifade ederek, “Enflasyonla mücadele süreci uzun olsa da reel sektörümüzün kararlılığı ve dinamizmi sayesinde değişen koşullara uyum sağlayarak, bu süreci atlatacağız.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Baran’ın konuşmasında ele aldığı konular arasında yurt dışına ihracat yapmak isteyen üyelerin vize sorununun çözümü, finansmana erişim zorlukları, yüksek faiz oranları, ticari kredi kartı kısıtlamaları ve vergi sisteminin sadeleştirilmesi gibi konular da yer aldı.

Related Posts

Türkiye ile 7.396 kilometre uzaklıktaki Kombaçya arasında orman anlaşması

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanlığı tarafından imzalanan uluslararası anlaşmalar arasında yer alan Türkiye ile Kamboçya Krallığı arasında …

Avrupa borsalarında kırmızı alarm

Avrupa borsalarında düşüş rüzgarı etkili oldu. Ekonomik verilerin olumsuz sinyaller vermesi ve özellikle hizmet sektöründeki gerilemenin etkisiyle yatırımcılar satışa yöneldi. Gösterge endeks Stoxx Europe 600, yüzde 0,64 değer kaybederek 550,27 puana …

TMSF dev şirketi satışa çıkardı

TMSF tarafından yapılan açıklamaya göre; Hazine mülkiyetindeki yüzde 100 oranındaki HES Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş. payları ve Boyçelik Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait yüzde 25, Hazine’ye ait yüzde 2,49 olmak üzere toplam yüzde 27,49 …

Brüksel’de binlerce kişi sosyal harcamalardaki kesintileri protesto etti

Belçika’nın başkenti Brüksel’de binlerce kişi ülkede sosyal harcamaları azaltacak kemer sıkma politikalarına karşı gösteri düzenledi.

Bakan Kurum kritik talimatı verdi! 400’den fazla kuruluş incelenecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bursa ziyareti kapsamında Marmara Denizi’nde yeniden ortaya çıkan müsilaj tehdidinin yanı sıra kirlilikte gündeme gelen Nilüfer Çayı, Gemlik Körfezi ve İznik Gölü’nde helikopterle inceleme …

“Tuna ağlıyormuş bazı geceler…”

Falih Rıfkı Atay, Cumhuriyet nesillerinin Araplara, Ortadoğu’ya ve genel anlamda Müslüman dünyaya dair algılarını ciddi biçimde şekillendiren “Zeytindağı” adlı meşhur eserinde şöyle der: “Bizden Belgrad’ı aldıkları zaman, düşman delegeleri Niş kasabasını da istemişlerdi. Osmanlı delegesi ayağa kalkarak: – Ne hacet, dedi, İstanbul’u da size verelim! Babalarımız için Niş, İstanbul’a o kadar yakındı. Biz eğer Vardar’ı, Trablus’u, Girit’i ve Medine’yi bırakırsak Türk milleti yaşayamaz sanıyorduk.” Geçtiğimiz